Skip to Main Content
menu

Hurtigere togidentifikation i marken med RFID-labels

Casestudy

RFID-Labels

Passager- og godstogsoperatører kan øge oppetiden for lokomotiver og vogne ved nemt at identificere toges sammensætning med RFID-labels og -scannere.

Udfordringen: Hurtigere identifikation af tog

At tjekke toges sammensætning i marken er i mange tilfælde stadig en manuel proces, som indebærer, at man finder vogn- eller delnumre – som kan være svære at læse – og skriver dem ned. At øge hastigheden af identifikationen af tog er vigtigt for at sikre hurtigere reaktiv og proaktiv vedligeholdelse, som igen er en hjælp til at undgå forsinkelser for både passagerer og gods.

Løsningen: RFID-labels, håndholdte og faste scannere

Vogne, lokomotiver og deres dele kan identificeres med holdbare RFID-labels, som kan tilpasses fuldstændigt. Disse labels kan leveres i polyester, som vil sidde godt fast og være læseligt i mere barske miljøer og udendørs. Der fås også andre materialer, så der kan opnås optimal holdbarhed for specifikke anvendelsesområder.

RFID-labels, der kan tilpasses efter behov

Brady kan levere deres tilpasselige L-2588-26C UHF (ultrahøjfrekvens) RFID-labels med en aflæsningsrækkevidde på op til 11 meter. Der fås også L-2588-25B UHF RFID-labels til metaloverflader, som giver en aflæsningsrækkevidde på 3 meter. Desuden kan Brady levere RFID labels med HF (højfrekvens) eller NFC (nærfeltskommunikation) til metaloverflader, som kun kan aflæses tæt på.

rfid label

Hurtigere vedligeholdelse med RFID-labels og håndholdte scannere

Med RFID-labels kan man føje et unikt, standardiseret id til enhver vogn eller del, som kan aflæses sikkert på afstand af dem med en UHF RFID-scanner eller tæt på med en nyere NFC-kompatibel smartphone. Id'et kan forbindes med en virksomheds ERP-system via software til administration af aktiver. Det gør vedligeholdelsesmedarbejdere i stand til hurtigt at oprette adgang til enhver artikels vedligeholdelseshistorik, kilometerstand, teknisk dokumentation, genbestillingskode og eventuelt andre oplysninger, de skal bruge for at udføre deres arbejde godt og hurtigt.

Der kan sendes nærhedsalarmer via softwaren, så delene kan findes endnu hurtigere

Fejl i forbindelse med manuel kopiering af serienumre eller andre id-numre kan undgås. Relevant dokumentation kan gøres tilgængelig øjeblikkeligt på håndholdte scannere, og der kan nemt tilføjes eftersyn til aktivets vedligeholdelseshistorik. Lignende aktiver, som har samme mærke og model eller er produceret i samme serie, kan hurtigt fremhæves, så der kan udføres forebyggende vedligeholdelse. Trin til at løse problemet kan gøres tilgængelige for andre vedligeholdelsesmedarbejdere, så de kan foretage deres vedligeholdelse endnu hurtigere.

Udskrivning og programmering af RFID-labels i din virksomhed

RFID-labels kan stadigvæk inkludere en menneskelig læsbar tekst og en Data Matrix-kode. Der fås printere, som både kan udskrive og programmere UHF RFIDlabels eller HF NFC RFID-labels på én gang hvor som helst.

Resultatet: Hurtigere togidentifikation med RFID-labels og -scannere

Vedligeholdelsespersonale behøver ikke længere at tjekke en vogns eller dels id-nummer visuelt for at identificere toges sammensætning og den vogn eller det lokomotiv, som skal efterses. De kan scannes på afstand af dem, og alle relevante oplysninger om vedligeholdelse kan gøres tilgængelige øjeblikkeligt. Der kan føjes eftersynsdata til vognens vedligeholdelseshistorik, og lignende vogne kan markeres, så der kan udføres effektiv forebyggende vedligeholdelse.