SkipNavLinkText
menu

Automatiseret sporing af aktiver på et datacenter i realtid med passive, brugertilpassede RFID-labels

En verdensomspændende virksomhed inden for informations- og kommunikationsteknologi sporer og administrerer placeringen af hver af deres kunders servere og andre værdifulde IT-aktiver automatisk og kan rapportere deres placering med et enkelt klik på en knap.

Udfordringen: Automatisering af inventarsporingen på datacentre

En verdensomspændende virksomhed inden for informations- og kommunikationsteknologi havde brug for at automatisere den måde, deres servere blev sporet og administreret. Med tusindvis af værdifulde informations- og kommunikationsaktiver på spil var evnen til at kunne rapportere aktivernes placering fejlfrit og i realtid afgørende både for virksomhedens kommercielle succes og overholdelsen af gældende krav. Desuden var virksomheden på udkig efter måder at forbedre hastigheden og nøjagtigheden af vedligeholdelsen af kabler.

Løsningen: Brugertilpassede UHF RFID- og NFC-labels til metaloverflader

Brugertilpassede, passive RFID-labels på hvert aktiv kombineret med faste scannere ved alle datacentrenes udgange giver nøjagtig sporing i realtid. Printere, som både kan udskrive og programmere, på en central placering gør virksomheden i stand til at opmærke alle nye aktiver øjeblikkeligt med holdbare, brugertilpassede RFID-labels,, så de kan opretholde et komplet overblik med et enkelt klik på en knap.

Brady kan tilpasse deres RFID-labels fuldstændigt, så de kan tilpasses enhver kundes behov. L-2588-25C UHF RFID-labelen til metaloverflader med en aflæsningsrækkevidde på 3 meter kan leveres til opmærkning af alle servere og aktiver med flade overflader. Denne label er udstyret med et isolerende lag, så man undgår interferens mellem metaloverflader og dens RFID-antenne. Labelen er konstrueret af holdbar polyester, som sidder godt fast og forbliver læselig i datacentermiljøer.

Der blev opsat scannerporte ved alle ud- og indgange som en hjælp til at spore servernes bevægelser fra et centralt sted. De registrerede data tilføjes eller fjernes automatisk fra datacenterets inventarlister.

UHF RFID-labels udskrives og programmeres på stedet ved hjælp af særlige UHF RFID-printere, som både kan udskrive og programmere. Disse printere gør virksomheden i stand til at udstyre hver RFID-label med et unikt nummer til automatiseret, nøjagtig sporing af alle opmærkede aktiver.

Der kan tilføjes en brugertilpasset HF RFID- eller NFC-flaglabel til at identificere kabler med en smartphone eller NFC-aflæser i nærheden af dem. Det gør datacenterets teknikere i stand til hurtigt at identificere, hvilke kabler der skal udskiftes, til nemt at skifte udstyr og til at oprette adgang til komplette oplysninger om kilde og destination samt kablets historik. Desuden tilbyder Brady NFCkompatible printere til at programmere og udskrive HF RFID- eller NFC-labels.

RFID labels
RFID scan labels

Resultater: Automatiseret inventaradministration med brugertilpassede RFID-labels

De relevante aktivplaceringer, tidsstempler og andre data er tilgængelige i realtid med et enkelt klik på en knap. Medarbejderne er ikke længere nødt til manuelt at optælle aktiverne og kan evaluere hele et datacenters beholdning af informations- og kommunikationsteknologiudstyr på et par timer i stedet for flere uger. Dataene gør også virksomheden i stand til at forhindre fejl under flytning af aktiver ved hjælp af automatiske advarsler, som genereres via den tilhørende software. Dette øger den overordnede effektivitet og reducerer udgifterne til arbejdskraft. Desuden er overholdelsen af forskellige krav på tværs af verden nemmere, når placeringen af hele beholdningen af informations- og kommunikationsteknologiudstyr er tilgængelig næsten øjeblikkeligt fra et centralt sted.